Kanapių arbata turi daug gydomųjų savybių, todėl šią arbatą dažnai renkasi tie, kurie skundžiasi nemiga, patiriamu stresu ar galvos skausmais. Tačiau naudinga atkreipti dėmesį į tai, jog kanapių arbata ne tik naudinga, bet ir gardi. Ypatingai tuomet, kai ji paruošiama su tam tikrais pagardais.
Kokosų sviestas
Jeigu domitės sveikais produktais, tuomet tikrai žinote, kad kokosų sviestas – vitaminų šaltinis. Jis ne tik pasižymi naudingumos savybėmis, bet ir gali pagardinti arbatą. Pasirinkus kokosų sviestą jūs ne tik pagardinsite arbatą, bet ir suteiksite jai dar daugiau naudingų savybių.
Pienas
Arbata su pienu visada buvo ir bus gardi. Tačiau prieš pasirenkant pieną arbatai, pagalvokite, kuris pienas pagardins jos skonį. Neskubėkite pirkti augalinės kilmės pieno, nors jis ir pagardins arbatos skonį, tačiau vargu, ar suteiks jai kokių nors papildomų naudingų savybių. Jeigu mėgstate kokosus ar migdolus, tuomet rinkitės jų pieną. Jis ne tik suteiks arbatai neapsakomai gardų skonį, bet ir daug naudingų savybių.
Cukrus
Kalbėti apie cukraus blogąsias savybes jau net neverta, nes visi jas žino. Tačiau nepaisant to, koks kenksmingas cukrus, tenka pripažinti, kad jo skonis daugeliui mūsų ypatingai gardus. Jeigu norite pasaldinti arbatą, įberkite šiek tiek cukraus. Tačiau būkite atsargūs ir nepersaldinkite arbatos. Nepaisant to, kad cukrus tikras gardumynas, jis labai kenksmingas ir gali sukelti ligas, su kuriomis teks kankintis visą gyvenimą.
Medus
Medus – puiki cukraus alternatyva. Jis ne tik turi daug naudingų savybių, bet ir pagardins jūsų arbatą. Tačiau prieš dedant medų į kanapių arbatą nepamirškite jos atvėsinti. Medų naudinga naudoti tuomet, kai arbata jau atvėsusi. Jeigu norite gerti šiltą arbatą, tuomet nedėkite medaus į ją. Tiesiog turėkite šalia medų ir pasilepinkite juo geriant arbatą.
Ledukai
Šiltomis vasaros dienomis visai nesinori karštos arbatos. Todėl siūlome atvėsinti ją su ledukais ir pasilepinti. Beje, į šaltą kanapių arbatą turėtumėte įdėti ir medaus. Medus nėra tinkamas, jeigu arbata šilta, kadangi tokiu atveju atimamos visos jo naudingosios savybės, tačiau šaltame vandenyje medus išlaikys savo vertingąsias savybes.