Kaip pabėgti nuo žmonos? Apsimesk, kad dirbi kieme!

Kaip pabėgti nuo žmonos? Apsimesk, kad dirbi kieme!

Pirmiausia, leisk man pasakyti, kad šis straipsnis yra su trupučiu humoro ir mes tik juokaujame! Bet jei tikrai ieškai būdo pabūti šiek tiek vienas ir gal net išvengti kokių nors „gilesnių“ pokalbių su žmona apie, tarkim, spalvų derinimą miegamajame ar smulkmenišką vaikų gimtadienio planavimą, turi puikią galimybę: kiemo darbai!

Kiemo misija: pabėgimas prasideda!

Kai žmona klausia, ką šiandien planuoji veikti, atsakymas turi būti greitas ir aiškus: „Einu tvarkyti kiemo“. Juk namo tvarkymas – rimtas darbas! Ir čia prasideda tavo didysis planas. Aišku, čia negali būti paprastas poilsis ant šezlongo. Tai turi būti misija su įrankiais, „neatšaukiama“ technika ir begaliniu triukšmu!

Darbų sąrašas: tau reikės technikos nuomos!

Pirmiausia pradėk nuo vejos. Kai esi kieme, turi bent kelis kartus peržiūrėti kiekvieną žolės plotą. Nepamiršk techniškai svarbios frazės „aš einu patikrinti vejos pH lygio“. Niekas tiksliai nežino, kas tai yra, bet skamba pakankamai sudėtingai, kad niekas nenorėtų ginčytis. Tai gali reikšti vieną – tau reikia specialios technikos nuomos. Pasirink tokį įrenginį, kuris garsiai ūžia – tarkim, vejapjovė ar net dar geriau – aeratorius! Žmona bus visiškai įsitikinusi, kad vyksta rimtas darbas, ir tu turėsi laiko pamąstyti apie gyvenimą arba net įsijungti ausines ir klausytis mėgstamų podcastų.

Sodo darbai: tylus menas (bet niekas to neturi žinoti)

Žinoma, ne viskas turi būti garsus triukšmas. Kartais sode reikia ir „tylių“ darbų – kaip, pavyzdžiui, ravėti piktžoles. Bet čia yra triukas. Kai tavo žmona praeis pro šalį, išsyk atsistok, ištempk nugarą, tarsi ką tik atlikai svarbiausią fizinę užduotį savo gyvenime, ir sušuk: „Ach, reiks pasisamdyti kokią rimtesnę techniką!“. Žodis „technika“ čia veikia magiškai. Net jei piktžolės išrautos rankomis, jei paminėsi „technikos nuomą“, skambėsi pakankamai rimtai.

Žolės pjovimas: gyvybės ir mirties klausimas

Taip pat gali apsimesti, kad pjauti žolę yra sudėtingiausias gyvenimo iššūkis. Juk žolė visada auga greičiau nei planuoji. Pakviest žmona pažiūrėti kaip nelygiai pjauta vieta ir subtiliai užsimink: „Čia man reiks kitos technikos“. Šis triukas visada veikia – galbūt netgi gausi dar keletą ramių valandų planuodamas „technikos nuomą“, kuri „privaloma“.

Ką pasirinkti? Šakų smulkintuvas ar traktoriukas?

Jeigu jauti, kad žmona įtariai žiūri į tavo „darbus“, kelk reikalus į kitą lygmenį. Nieko nėra įspūdingiau nei traktoriukas ar šakų smulkintuvas. Juk kiekvienas žmogus, kai tik įsigyja šiek tiek žemės, paslapčia nori išbandyti šias mašinas. Atrodo, tarsi esi savo asmeniniame ūkyje, o realiai – tu tiesiog smulkini keletą šakų, likusių nuo praeitos savaitės. Bet triukšmas ir dūmai garantuoti – žmona tavęs tikrai nebetrukdys, nes bijos, kad įtrauks į šį procesą.

Misija įvykdyta: buvai „užsiėmęs“ visą dieną

Taigi, kai dienos pabaigoje tau pavyksta įgyvendinti šią meistriškai sugalvotą kiemo „misiją“, tu grįžti į namus pavargęs, bet laimingas. Žmona neabejoja, kad padarei didžiulį darbą, o tu pats, na… bent jau buvai lauke, kvėpavai grynu oru ir buvai visiškai „užsiėmęs“ visą dieną.

Tad kai kitą kartą pajusi, kad reikia šiek tiek „pabėgti“, prisimink šią taktiką. Gali tekti apsimesti, kad esi žemės ūkio technikos ekspertas, bet užtai turėsi šiek tiek laiko sau. Nepamiršk – jei reiks, visada gali pasinaudoti technikos nuoma!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *